2011. június 12., vasárnap

Divathírek

 Úgy gondoltam néha híreket is hozok azért a blogba, hogy ne legyen annyira egyhangú csak könyvekről.  :)


Marilyn Monroe, Audrey Hepburn és Elizabeth Taylor mesés filmbéli ruháira is lehet licitálni azon a Los Angeles-i árverésen, ahol a világ legexkluzívabb mozis magángyűjteménye kerül kalapács alá. 

3500 ruha, 20000 fénykép és több ezer eredeti moziplakát cserélhet majd gazdát a június 18-án megrendezésre kerülő eseményen. Hatalmas számok, és mint említettük, mind egyetlen gyűjteményből származnak: az Ének az esőben című musicalben Gene Kelly párját alakító Debbie Reynolds a tulajdonosuk.
Íme néhány igazán impresszív darab az árverésre kerülő kollekcióból

 Marilyn Monroe: Hétévi vágyakozás

Igen, ez az a ruha, ami fellebbent a földalattiban, kultuszt teremtve. Reynolds egyenesen a Fox stúdiótól vette meg a világhíres darabot. A várakozások szerint akár 2 millió dollárig is felmehet majd a licit a ruháért az árverésen. 

  Judy Garland: Óz, a csodák csodája 

A becslések szerint 60-80 ezer dollárért sikerül majd eladni azt a kék kötényruhát, amit Garland viselt az Óz, a csodák csodájában. 


Audrey Hepburn: My Fair Lady 


Audrey Hepburn legendás ruhája Cecil Beaton tervező pályájának a csúcsa, és a szakemberek szerint a legelegánsabb darab, amit valaha is láthattunk a vásznon. Nagy valószínűséggel 200-300 ezer dollárért fog elkelni.
Julie Andrews: A zene hangja 

Nem nagyestélyi, ám mégis világhíres ez a vörösesbarna ruha és a hozzá tartozó vászoning, melyben Andrews a Dó-ré-mi-t énekelte a filmben. 40-60 ezer dollárért szeretnék elárverezni. Barbara Streisand: Hello, Dolly!

Ezt a virágokkal díszített lila ruhát Streisand abban a jelenetben viselte, melyben a ruhaboltban tanítja táncolni a srácokat. Várhatóan 20-30 ezer dollárért fog tulajdonost cserélni.


Elizabeth Taylor: Kleopátra 


Ezzel a fejékkel vonult be Kleopátra Rómába Cézár fiával az oldalán, az ikonikus uralkodói fejdíszt valószínűleg 30-50 ezer dollárért tudják majd elárverezni.

1 megjegyzés:

 1. Szia Bernadett!
  Sajnos nem találtam email elérhetőséget Hozzád..
  Remélem nem haragszol hogy ide írok...
  Könyvekkel kapcsolatban szeretnék Nálad érdeklődni.. ha megtennéd hogy írsz nekem a kalman.elod@freemail.hu címre akkor nagyon megköszönném!
  szép napot!
  Edina

  VálaszTörlés