2011. június 12., vasárnap

Fábián Janka: Emma fiai

A romantikus családregény első kötete végén úgy búcsúztunk el Emmától és Gábortól, hogy éppen önfeledten játszottak három gyönyörű kisfiukkal a balatonkörtvélyesi házuk kertjében, és Emma már negyedik gyermeküket várta.
Az Emma fiai című második részben a három fiúgyermek – Tamás, Péter és Gábor, azaz Öcsi – történetével ismerkedhetünk meg. A három fiú, akik külsőleg és jellemükben is nagyon különböznek egymástól, a maguk egyéni módján és eszközeivel próbálják megtalálni a boldogságot a húszas–harmincas években. A második világháború kitörése és eseményei azonban a Kóthay családot is megtépázzák; nem maradnak el a tragédiák sem. A háború után kibontakozó új rendszer pedig baljós árnyékot vet az életben maradottak jövőbeni sorsára.
Az Emma szerelméhez hasonlóan a családregény második kötete is bővelkedik izgalmas, váratlan fordulatokban, valamint megható, boldog és elkeserítő pillanatokban – egyszóval igazi kikapcsolódást ígér. Ha a kedves Olvasónak tetszett az Emma szerelmének történetét elmesélő első rész, a három fiúról szóló második kötetben sem fog csalódni.
Hamarosan megjelenik a harmadik, befejező rész is, amely a huszadik század végéig kíséri a Kóthay család lebilincselően izgalmas, jellegzetesen magyar történetét: az Emma lánya.


Miután kiolvastam az Emma szerelmét, nagyon vártam, hogy kezembe vehessem a folytatást az Emma fiait. Rögtön másnap besétáltam a könyvtárba és előjegyzést kértem rá. Sajnos 1 hétig tartott mire megkaptam, de aztán végre hazavihettem. Az első dolog amit megállapítottam, hogy  nagyon jó! Tetszettek a fiúk karakterei, főleg Pétert és Öcsit kedveltem meg, pedig  a középső fiú nem volt ám egy mintagyerek, mégis érdekelt, hogy mi történik vele. Sajnáltam hogy rossz irányba fordult az élete, de nagy részben erről nem Ő tehetett, hanem Zách Pista, akinek befolyása alá került. Érdekes fordulat volt, hogy Öcsi szerelmét is, hát ki más, persze, hogy Péter csábította el. :) Sajnáltam szegény Öcsit, mert annyira jólelkűnek ábrázolta az írónő, de kellett azért ez a lépés, hogy a történet kerek legyen. A vége pedig igazi csattanóval zárult, amit szerintem nem csak én egyedül sajnáltam, hogy így alakult. Negatív kritikát nem igazán tudok írni a regényről, mert folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet, együtt izgultam, búsultam, örültem a szereplőkkel és alig vártam, hogy folytathassam tovább az olvasását.

Kedvenc szereplők: Péter és Öcsi
Negatív szereplő: Erzsi
Semleges szereplő: Tamás 

10/10 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése